Excite

Windsurfen blijft toch Olympische sport

Dorian van Rijsselberge kan toch als windsurfer zijn Olympische titel verdedigen tijdens de Spelen van Rio in 2016. De internationale zeilfederatie ISAF stemde vandaag voor het behoud van windsurfen als Olympische sport, waarmee windsurfen weer terug wordt geplaatst in het Olympisch programma. De keuze voor windsurfen gaat ten koste van het trendy kitesurfen, welke in mei nog de voorkeur kreeg.

Goud verdedigen

De verkiezing van windsurfen als Olympische sport stelt Nederlands windsurfer Dorian van Rijsselberghe in staat zijn titel te verdedigen. Van Rijsselberghe werd overtuigend winnaar van het goud in windsurfen op de Spelen in Londen afgelopen zomer. Van Rijsselberghe is natuurlijk blij. “Dit is natuurlijk een mooi besluit en terecht ook. Maar ze hebben er bij de ISAF wel een potje van gemaakt. Dit is geknoei geweest. De buitenwereld begreep er ook helemaal niets meer van.”

Kitesurfers zijn de dupe

Dorian van Rijsselberghe zal zich weer gaan richten op het windsurfen voor de zomerspelen over vier jaar in Rio. De afgelopen maanden had de windsurfer zich toegelegd op het kitesurfen om een Olympisch ticket in de nieuwe discipline te behalen. Hij leeft mee met zijn medesporters in het kitesurfen. “Zij zijn de dupe. Deze sport heeft zeker toekomst. Ik heb het de afgelopen maanden ook met alle plezier gedaan. Ik zal het de komende jaren in mijn voorbereiding op Rio 2016 er ook bij blijven doen.”

Kitesurfen

De keuze voor kitesurfen kreeg veel kritiek van zowel binnen als buiten de surfsport. De ISAF zou te snel hebben gekozen voor de nieuwe sport, terwijl deze nog volop in ontwikkeling is. Kitesurfen is een vorm van surfen waarbij wordt gewerkt met een board en een vlieger.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021