Excite

Winnaar loterij is streng voor kinderen

Ted Newton doet al sinds jaar en dag in het weekend met de loterij mee. Hij koopt dan vijf loten, voor elk gezinslid eentje. Zelfs nu zijn drie kinderen getrouwd zijn, blijft hij dat doen. Officieel moet iedereen in het gezin zijn eigen lot betalen, maar al vrij snel was het Ted die in zijn eentje de loten kocht. Voor de verandering vond Ted dat hij wel eens spontaan met de doordeweekse loterij mee kon doen. Prompt won hij 9,3 miljoen euro (8 miljoen Engelse pond). Zoals beloofd wordt de winst verdeeld over de vijf gezinsleden, maar niet voordat Ted Newton eerst wat geld van zijn kinderen ziet.

Ruim duizend euro van elk kind wil Ted zien, voordat hij hun deel van de loterijwinst geeft. Dat is namelijk het bedrag aan loten dat hij voor zijn kinderen heeft gekocht de afgelopen jaren. Het geld zal aan een goed doel gegeven worden. Ted is streng in zijn principes, maar hij vindt dat zijn kinderen geen recht hebben op hun deel van de winst, als ze nooit hun loten betalen. De winst kon wel gevierd worden met een avondje Chinees eten, hoewel het betalen daarvan nog wat lastig gaat. Het geld moest bij elkaar geschraapt worden.

En dat is het vreemde van een loterij. Veel mensen die elke cent om moeten draaien, doen mee aan de loterij in de hoop om ooit de jackpot te winnen. Die enkele keer dat dat gebeurt, is het een mooi verhaal, maar vooralsnog is het natuurlijk zo dat al die arme mensen vooral veel geld kwijt raken. Zo was Newton ook ontslagen, had hij te kampen met geldproblemen en een aantal schulden, maar kon hij wel wekelijks vijf loten kopen. Zoveel zelfs, dat zijn kinderen ruim duizend euro schuld staan bij hem. Maar ach, eind goed, al goed. Voor Ted en zijn familie dan. Ze weten nog niet exact waar ze hun deel van het geld aan zullen besteden, maar een deel zal ongetwijfeld terugvloeien naar de loterij.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021