Excite

WK voetbal in Brazilië van start

Het WK in Brazilië is van start gegaan. Het Braziliaans elftal opende donderdagavond het toernooi met een 3-1 winst op Kroatië. Het thuisland was zichtbaar nerveus. Het werd er ook niet beter op na een eigen doelpunt van Marcello in de elfde minuut. Twintig minuten later maakte wonderkind Neymar het goed door de gelijkmaker erin te schuiven.

In de tweede helft was het wederom Neymar die scoorde vanuit een makkelijk gegeven strafschop. Een derde Braziliaanse treffer maakte het feestje compleet: Oscar passeerde de Kroatische doelman Stipe Pletikosa en maakte 3-1.

Dag van Oranje

Vrijdag 13 juni moet de dag van Oranje worden, nu het Nederlands elftal de eerste poule wedstrijd speelt. Het wordt meteen een spetterend duel, namelijk de herhaling van de WK-finale van vier jaar geleden. Nederland zal het vanavond opnemen tegen Spanje. Dat we een kans maken tegen het verouderde Spanje staat buiten kijf, maar wat de uitslag wordt of wie er punten gaat pakken is een raadsel.

De volgende wedstrijden van het Nederlands elftal of één van de andere ploegen alvast inplannen? Bekijk hier ons WK speelschema

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021