Excite

YikeBike beste uitvinding van het jaar

Time Magazine heeft weer de beste uitvindingen van het jaar op een rijtje gezet en de YikeBike is één van die innovaties. Deze compacte fiets zou wel eens voor een revolutie in – met name – steden kunnen zorgen.

Nooit meer bekeuringen, geen problemen met het vinden van parkeerplaatsen en nooit meer vast staan in de file: de YikeBike kan je redden van al deze nadelen van het autorijden. De YikeBike is een fiets met een groot voorwiel en een klein achterwiel. Het stuur van de fiets is ter hoogte van het zadel gemonteerd. Het fietsen op de YikeBike is even wennen, maar zodra je eraan gewend bent, zul je volop kunnen genieten van de flexibiliteit en vrijheid van de YikeBike. Ben je op de plaats van bestemming aangekomen? Dan kun je de fiets eenvoudig inklappen en in de bijgeleverde hoes stoppen.

De YikeBike is niet alleen handig, maar ook heel erg veilig. Je kunt er praktisch niet af vallen en de fiets beschikt onder andere over elektrische anti-slip remmen, ingebouwde lichten en richtingaanwijzers. Daarnaast is de fiets uitgerust met een snelheidsbegrenzer. En, ook niet onbelangrijk; deze fiets hoef je niet zelf aan te drijven, maar beschikt over een eigen batterij. Je hoeft dus zelf helemaal niet meer te fietsen.

Uiteraard kan dit kenmerk dan wel weer rekenen op de nodige kritiek; veel mensen zijn enthousiast over het principe, maar zouden toch liever zien dat de fiets ook nog voorzien is van een aantal pedalen, al is het alleen maar om af en toe even bij te trappen.

Afbeelding: YikeBike.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020