Excite

Yolanthe durft niet alleen over straat

Yolanthe Sneijder-Cabau woont alweer drie dagen in de Turkse stad Istanbul, maar ze durft de straat nog niet op. De voetbalvrouw vertelt in het Algemeen Dagblad dat zij en haar man te populair zijn. “Nu we in deze dagen in alle kranten staan, is het niet handig om alleen de straat op te gaan. Maar met de tijd zal ik rustig de stad gaan verkennen,” zegt Yolanthe.

Televisiecarrière op laag pitje

Yolanthe woont in Turkije, omdat Wesley Sneijder een contract aangeboden kreeg bij voetbalclub Galatasaray. Het stel maakte de overstap van Milaan naar Istanbul. Het gevolg is dat Yolanthe haar televisiecarrière op een laag pitje moet zetten. “Ik wil er helemaal voor Wes zijn. Ik ben nu geconcentreerd op hem en zijn voetbal,” zegt ze in de Telegraaf. “Ik zal nu zelf ook niet zo gauw iets ondernemen richting de Turkse tv of film. Het is niet niks deze overstap en dan is het fijn als je kan terugvallen op je vrouw. We doen dit samen en het voelt goed!”

Oude stempel

Voor Yolanthe is het niet meer dan normaal dat ze zich voegt naar de voetbalcarrière van haar man. “Ik ben misschien een tikkeltje van de oude stempel, vind dat ik altijd achter mijn man moet staan en er voor hem moet zijn wanneer die me nodig heeft. Ik heb de keuze gemaakt om te trouwen met mijn grote liefde en daarbij ook stiefmoeder te worden van kleine Jessey. Het zou gek zijn als ik dan zou zeggen 'Wes, ik vertrek even voor 3 maanden, want ik heb een mooie acteerklus'.”

Nieuw leven opbouwen

Verhuizen naar een ander land met een andere cultuur is niet niks, ook niet voor het stel Sneijder-Cabau: “Dirk Kuijt en zijn vrouw wonen ook in Istanbul. En nog een aantal andere voetballers en hun vrouwen die wij goed kennen. Maar een echt nieuw leven opbouwen, een huis zoeken, de wegen leren kennen, bankzaken en nieuwe telefoonnummers regelen? Dat is wel iets waar je even doorheen moet bijten als je verhuist naar een ander land.”

Lief en warm

Turkije bevalt het voetbalkoppel tot nu toe goed. Volgens Yolanthe was de ontvangst erg hartelijk. Ze ziet het dan ook helemaal zitten om zich te vestigen in Istanbul. “Ik voel me als echtgenote ook enorm welkom hier. De mensen zijn ongelooflijk lief en warm.” De actrice twitterde eerder deze week zelfs al in het Turks.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021