Excite

Yolanthe showt zoontje Xess Xava

  • © Getty Images
Yolanthe Sneijder-Cabau beviel donderdag van een gezonde zoon en heeft inmiddels een foto van de jonge Xess Xava gedeeld met de hele wereld. Het jongetje werd om 21:23 geboren in Istanbul en weegt 3590 gram.

De naam Xess Xava deed nogal wat stof opwaaien. Zo vroeg menigeen zich af hoe dit uitgesproken moest worden én was het ook nog even onduidelijk waar de naam vandaan kwam. Inmiddels is daar duidelijkheid over gekomen: de naam is een combinatie van een aantal familienamen. Xess komt van Xelly en Wes, het zusje van Yolanthe en Wesley zelf. De laatste S zou een verwijzing zijn naar de moeder van Wesley, die Sylvia heet.

Xava is een andere vorm van Xavier, de naam van de - inmiddels overleden - vader van Yolanthe. De naam zou als 'Tjess Tjava' worden uitgesproken. Opvallend is dat dit jonge gezinnetje nu opeenvolgende initialen heeft: W, X en Y. Wesley had al een zoontje uit een eerder huwelijk, de 9-jarige Jesse.

Wesley maakte de zwangerschap van Yolanthe in maart wereldkundig, door tijdens een wedstrijd tussen Oranje en Turkije na een doelpunt de bal onder zijn t-shirt te stoppen en met zijn duim in zijn mond over het veld te lopen. Later werd bekend dat het stel best veel moeite had gehad om zwanger te raken. Hier zou ook het 'vreemde' gezicht van Yolanthe door veroorzaakt worden. Na een tv-optreden gingen er geruchten dat ze aan haar gezicht had laten sleutelen, maar achteraf bleek dat de invloed te zijn van medicijnen die ze kreeg om toch zwanger te kunnen raken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021