Excite

Yolanthe stelt twitterende kijkers teleur

Yolanthe kon gisteren rekenen op een recordaantal kijkers voor de eerste aflevering van een nieuwe reeks Yolanthe op 3, maar via Twitter kwam ontzettend veel kritiek op de oppervlakkigheid en het “neppe gedrag” van de presentatrice. Het interviewprogramma op de TROS werd door zo’n 605 duizend mensen bekeken, wat een record is voor de show van Yolanthe Cabau.

Interviewtechnieken

Het voornaamste commentaar op Yolanthe op 3 was gericht op de kwaliteit van Yo’s interviewtechnieken. Vooral het interview met hotelerfgename Paris Hilton en dj Afrojack was volgens de kijkers weinig kritisch en oppervlakkig. Op sommige momenten kwam Yolanthe zelfs “ongeïnteresseerd” over, zo vinden de Twitteraars. Yolanthe ondervroeg Paris over haar lievelingskleur, haar kookkunsten en haar outfits.

Greep van Twitter

Volgens RTL was een greep uit de tweets: “Ik kijk yolanthe op 3 nog geen 1 min en wil haar nu al een trap geven.. Zoo nep is zij”. En: “Zelden zo'n ontzettend slecht interview gezien op tv tussen Yolanthe en paris Hilton. #diepgang #nooitvangehoord”. De woorden “nep,” “dramatisch,” “slecht” en “oppervlakkig” komen veelvuldig voor in de berichten op Twitter die over Yolanthe op 3 gaan.

Yolanthe: bedankt

Yolanthe wist zelf niet dat de reactie negatief waren, integendeel. Via haar Twitter bedankte ze de kijkers voor de lieve reacties die ze had ontvangen naar aanleiding van de uitzending. In RTL Boulevard verdedigde de presentatrice zich: “Het programma is bedoeld als gezellig en leuk om naar te kijken het is geen kritisch journalistiek programma. Wie niet kijken wil kan verder zappen. Er is namelijk voor ieder wat wils op televisie.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021