Excite

YouTube grappenmaker mogelijk 20 jaar achter de tralies

Het grapje van zanger en gitarist Evan Emory pakte wat anders uit dan hij zelf voor ogen had. Hij zette een filmpje in elkaar, waarbij het leek alsof hij nogal expliciete liedjes zong voor een klas kinderen. De 21-jarige zanger wordt daarom nu vervolgd voor het maken van kinderporno en hem hangt een straf van maar liefst 20 jaar boven het hoofd.

Het grapje was eigenlijk vrij onschuldig: Emory trad eerst op een normale manier op voor de kinderen en filmde zichzelf daarbij. Vervolgens ging hij later nog een keer naar een leeg klaslokaal, waar hij een liedje zong met behoorlijk schokkende teksten. Door de twee filmpjes te combineren, leek het net alsof de kinderen aan het dansen waren op het seksueel expliciete nummer van Emory.

Hoewel het ook voor de politie duidelijk is dat er geen kinderen aanwezig waren toen Emory zijn meer schokkende versie van het liedje zong, is het volgens hen nog steeds een misdaad om dit op deze manier te doen. Bovendien willen ze ook heel graag duidelijk maken dat kinderen gewoon niet voor dit soort zaken gebruikt moeten worden. Veel ouders zijn blij met de stevige actie van de politie. Met name ouders van de kinderen die duidelijk te zien waren in de video ware razend.

Emory moet 24 februari weer voor de rechter verschijnen. Inmiddels zijn er op internet al verschillende initiatieven gestart om hem vrij te krijgen op basis van het First Amendment.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020