Excite

YouTube orkest in New York

In New York is een wel heel speciaal orkest geweest. De deelnemers van het orkest zijn namelijk gekozen door de bezoekers van videosite YouTube en directeur Michael Tilson Thomas van het San Francisco Symphony Orchestra geselecteerd. Er waren meer dan drieduizend aanmeldingen voor dit speciale concert. De musici konden laten zien wat ze in huis hadden door een filmpje waarop ze een speciaal gecomponeerd stuk spelen. De YouTube bezoekers konden hun stem uitbrengen op de muzikanten die dit het beste deden. Dit stemmen gebeurde in februari.

Het symfonie kan zichzelf het eerste YouTube Symfonie noemen. Woensdag gaven ze hun eerste optreden in de wereldstad New York in de Carnegie Hall.

Tijdens het optreden werden er bekende muziekstukken gespeeld van Bach, Mozart, Villa Lobos, Wagner en Tsjaikovski. Daarnaast bracht het symfonie het gecomponeerde stuk Internet Symphony Nr 1: Eroica ter gehore, speciaal voor de gelegenheid. De groep muzikanten bestaat uit 96 deelnemers en deze zijn afkomstig uit 33 verschillende landen. Ze hebben een leeftijd van 15 tot 55 jaar. Drie van de muzikanten komen uit Nederland. De Nederlandse deelnemers van het YouTube orkest zijn violiste Annemarie van Viegen, celliste Rosette Kruisinga en harpiste Regina Ederveen.

Afbeelding: FlickrCC

Link bij het artikel: http://youtube.com/symphony

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020