Excite

Youtube record voor Gangnam Style

De hit Gangnam Style van de Koreaanse PSY is de best bekeken video ooit op de videostreaming site Youtube.com. Het aantal kijkers van het Youtubefilmpje haalde zaterdag de 805 miljoen. Dat meldt persbureau AFP in muziektijdschrift Billboard. Het nummer Gangnam Style dankt zijn populariteit aan het typische dansje dan in de video goed te zien is. Zanger PSY doet net alsof hij op een paard zit.

Justin Bieber verslagen

Het record van best bekeken Youtubefilmpje stond tot dit weekend nog op naam van tienerster Justin Bieber met zijn nummer Baby. Baby was sinds 2010 te zien op Youtube en staat op 803 miljoen views. Op nummer drie staat nu Lady Gaga met haar nummer Bad Romance. In het verleden voerde ook de excentrieke zangeres de lijst van Youtuberecords aan. Een andere kandidaat voor de derde plek is Jennifer Lopez met haar hit On The Floor. Beide nummers zijn eveneens meer dan 803 miljoen bekeken.

Dat het dansje populair is blijkt wel uit de vele prominenten die een poging hebben gewaagd om PSY te evenaren. De Koreaan, die eigenlijk Park Jae-Sang heet, werd al al dan niet succesvol nagedaan door onder meer president Barack Obama, VN-chef Ban Ki Moon en Britney Spears. Eind september stond PSY met zijn Gangnam Style op nummer één in de Nederlandse hitlijst Mega Top 50. Het was voor het eerst dat een Koreaans nummer de toppositie wist in te nemen. PSY heeft bekend gemaakt dat hij bezig is met een nieuw nummer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020