Excite

Zaak Charlie Sheen mogelijk besloten

De rechtszaak tussen Charlie Sheen en de producenten van de comedyserie Two and a Half Men vindt mogelijk achter gesloten deuren plaats. Dit is tegen de zin van de omstreden acteur zelf.

Een clausule in het contract van Sheen stelt dat de juridische strijd in een besloten rechtbank kan worden uitgevochten. Zo wordt een eventueel mediacircus voorkomen.

Warner Bros en Chuck Lorre, de producenten van het populaire Two and a Half Men, zetten Sheen vorig jaar uit het programma vanwege zijn roerige privéleven. De acteur kwam onder meer in opspraak door zijn buitensporige drankgebruik.

Sheen besloot zijn ontslag aan te vechten en eiste in maart een schadevergoeding van honderd miljoen dollar wegens contractbreuk en het niet uitbetalen van royalty's.

Aanvankelijk leek de rechtszaak tussen Sheen en de producenten in het openbaar plaats te vinden, maar door de clausule in het contract van de auteur kan de rechter besluiten om de behandeling achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. De producenten zijn een voorstander van deze constructie, Sheen is er fel op tegen.

Het is nog onduidelijk wanneer de zaak tussen Sheen en de producenten wordt behandeld. Allereerst moet duidelijk worden of er publiek zal worden toegelaten bij de rechtszitting.

De producenten van Two and a Half Men hebben inmiddels een vervanger gevonden voor Sheen. Zij introduceren binnenkort Ashton Kutcher als nieuwe hoofdrolspeler van de serie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020