Excite

Zanger R.E.M wilde Kurt Cobain redden

Het is misschien niet meer erg recent, maar het is wel een interessant verhaal: Michael Stipe, zanger van de band R.E.M, beweert dat hij het leven van Nirvana-frontman Kurt Cobain had willen redden. Zoals bekend mochten zijn pogingen niet baten.

In het blad Interview vertelt Stipe dat hij het leven van Cobain een positieve wending wilde geven door een samenwerkingsverband aan te gaan. Volgens Stipe, die Cobain kende, was de in de ban van zijn heroïneverslaving. "Ik wilde zijn leven redden. De samenwerking was een manier om hem te bereiken. Hij was er heel slecht aan toe."

Volgens Stipe leek het er even op dat de samenwerking van de grond zou komen. Maar toen de opnames zouden beginnen, ging het mis. "Ik had een vliegticket en een chauffeur voor hem geregeld. Hij spijkerde het ticket aan de muur van zijn slaapkamer en liet de chauffeur tien uur lang wachten. Hij wou niet naar buiten komen en nam de telefoon niet op."

Grunge-idool Cobain werd wereldberoemd door nummers als Smells Like Teen Spirit. Ondanks het succes was de zanger bepaald niet gelukkig. Op 8 april 1994 werd zijn stoffelijk overschot gevonden in zijn huis in Seattle. De zanger had zijn eigen leven genomen door zich door het hoofd te schieten.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018