Excite

Zangeres Adele geopereerd aan keel

Ze heeft één van de mooiste stemmen ter wereld. En verdient met haar gouden keeltje dan ook een dikbelegde boterham. Maar door het vele zingen heeft Adele ook wel eens problemen met haar stem. In oktober werd bij haar een bloeduitstorting aan de stembanden geconstateerd. Een ramp voor iemand die haar geld verdient met zingen.

Laserchirurgie

Zo'n bloeduitstorting ontstaat vaak door verkeerd of overmatig gebruik van de stembanden en kan leiden tot poliepen. Zover heeft Adele het niet laten komen, want begin november onderging ze laserchirurgie in een Amerikaans ziekenhuis.

De directeur van het Voice Center in het General Hospital in Massachusetts, Steven Zeitels, kon zowel Adele als haar fans na afloop van de ingreep gerust stellen. Naar verwachting zal de zangeres volledig herstellen. Ook het hardnekkige gerucht dat Adele eigenlijk met keelkanker zou worstelen, werd naar het rijk der fabelen verwezen. Volgens de artsen is hier absoluut geen sprake van.

Succes in Nederland

Hoewel de Britse zangeres nog maar 23 jaar is, brak ze al in 2008 door met het album '19'. In Nederland behaalde ze twee nummer 1-noteringen met de nummers Rolling in the Deep en Set Fire to the Rain. Daarnaast drong ze ook met Chasing Pavements, Make You Feel My Love en Someone Like You de top 10 van de hitlijst binnen. Het succes van haar tweede album '21' in Nederland is al helemaal opzienbarend. Het lijkt erop dat ze de langst genoteerde nummer 1 zal gaan worden in de Album Top 100. Dat succes kan ze binnenkort dus met opgeknapte stembanden proberen voort te zetten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020