Excite

"Ze zullen me rode ui doen eten"

Peter Ivan Dunne, die veroordeeld is voor aanranding, verklaarde dat hij allergisch voor ui was en dat hij zou sterven als er ui in zijn gevangeniseten verwerkt zou worden. Volgens hem zijn de gevaren die daaraan verbonden zijn in strijd met de mensenrechten. Hij loopt een hoog risico, vooral als er rode ui aan te pas komt. Hij eist daarom een gevangenisstraf in een ander land dan Ierland, waar niemand met zijn allergie rekening houdt.

Dit vertelde hij aan twee rechters in het hooggerechtshof in Londen. Zijn ervaring met Iers gevangenisvoedsel was erg slecht want hij was bijna zeker dat zijn selectief dieet "stelselmatig genegeerd werd". Dit is volgens Peter Ivan Dunne in strijd met Artikel 2 van de mensenrechten: "het recht om te leven". Verder meldde hij nog dat hij in die gevangenis al gedwongen werd varkensvlees te eten. Hij heeft zich jaren geleden bekeerd tot het jodendom, toch werd hem geen koosjer voedsel voorgezet. Dit is in strijd met Artikel 3.

Op dit moment bevindt Peter zich nog in een gevangenis in Londen. In januari werd besloten dat hij naar Ierland overgeplaatst zou worden. De rechters oordeelden echter dat er onvoldoende bewijs was dat er "geen galante houding aangenomen zou worden" met betrekking tot zijn eis tot voedsel zonder ui.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020