Excite

Zeker 13 miljoen schade door storm

  • © Getty Images
De storm die afgelopen zaterdag over Nederland trok, heeft zeker voor meer dan 13 miljoen euro aan schade aangericht. Dit heeft het Verbond van Verzekeraars maandag gemeld. De schade is - zo komt naar voren uit een eerste inventarisatie - voornamelijk ontstaan aan opstal, inboedel en voertuigen van zowel particulieren als bedrijven. Ook vakantiegangers aan de kust werden getroffen door de storm.

De kans is groot dat het bedrag nog verder oploopt, want de kosten voor afgelaste evenementen en die voor schade aan overheidseigendommen en de landbouw zijn nog niet meegeteld. Vooral steden werden dit weekend hard geraakt. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zorgden omgewaaide bomen en rondvliegende takken en dakpannen voor veel schade. Ook uit andere delen van het land kwamen echter diverse meldingen.

Vakantiegangers op campings en vakantieparken hadden vooral last van rukwinden, die schade veroorzaakten aan tenten, luifels en caravans. Daarnaast verwacht het Verbond van Verzekeraars dat er de komende weken ook nog diverse meldingen binnen zullen komen, met name van mensen die nu op vakantie zijn.

Door de storm zijn ook een dode en verschillende gewonden gevallen. Daarnaast waren het weg- en treinverkeer ontregeld. Het KNMI had zaterdag code rood afgegeven voor de provincies Zuid- en Noord-Holland en Zeeland. Volgens metingen was het de zwaarste julistorm sinds het begin van de metingen in 1901.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021