Excite

Zelfmoordaanslag Pakistan eist 40 doden

Een vrouwelijke zelfmoordterrorist heeft zaterdag niet alleen zichzelf gedood, maar ook veertig andere mensen. Nog eens ruim zestig mensen raakten gewond. De zelfmoordaanslag vond plaats in Bajaur, Pakistan, op een locatie waar honderden mensen zich verzameld hadden om voedselhulp te krijgen.

Volgens een lokale bestuurder zou de bom tot ontploffing zijn gebracht toen de vrouw bij een controlepost werd aangehouden. Het is opvallend dat de dader vrouwelijk is, want zelfmoordaanslagen door vrouwen komen in Pakistan maar zelden voor. Omdat nog geen enkele groepering de daad heeft opgeëist, is nog niet bekend wie er achter zitten. Wel hebben Islamitische militanten al eerder aanslagen gepleegd op gebouwen waar hulpgoederen werden uitgegeven. Dit omdat zij de hulpgoederen en hulpverleners zien als symbolen van de westerse invloed.

Hoewel er in dit gebied al verschillende aanslagen zijn voorkomen, blijkt nu maar weer dat militanten zich hier niet door laten tegen houden. De aanslagen worden nog steeds gepland en uitgevoerd. Ook afgelopen vrijdag vielen bijvoorbeeld nog elf dodelijke slachtoffers toen meer dan honderdvijftig militanten vijf controleposten binnenvielen.

Overigens is het niet honderd procent zeker dat het hier om een aanslag van een vrouw ging. Sommige mensen hebben verklaard dat het ging om een man in een burka. Dit zou dus ook nog een mogelijkheid kunnen zijn.

Afbeelding: Flickr account masser

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020