Excite

Zilver en brons goed voor Nederlands schaatsen

Eindelijk weer Nederlandse successen tijdens de Olympische Spelen. Uiteraard met schaatsen. Op de 1000 meter voor vrouwen werd Annette Gerritsen tweede en wist Laurine van Riessen het brons te pakken. Weer twee medailles er bij voor Nederland en dat was wel nodig. De schaatsnatie snakte naar succes. De gouden medaille van Sven Kramer is fantastisch, maar het duurde eigenlijk te lang voordat er weer een feestje gevierd kon worden. Het enige waar uitbundig over gedaan kon worden, was de openbare dronkenschap van Erica Terpstra tijdens een interview met Radio 538.

Het scheelde niet veel of Annette Gerritsen had het goud binnen gehaald voor Nederland. Met niet veel bedoelen we in dit geval twee honderdste van een seconde. Annette Gerritsen kwam binnen in een tijd van 1.16,58. De Canadese Christine Nesbitt deed het in 1.16,56. Dat lijkt zuur, maar Gerritsen kan er niet om malen. Nesbitt was topfavoriet en bovendien is een zilveren medaille beter dan vallen. Dat deed Gerritsen namelijk op de 500 meter. De vrolijke Gerritsen vierde de zilveren medaille dan ook alsof ze goud in handen had.

De medaillespiegel ziet er voor Nederland nog een beetje karig uit. Een keer goud, een keer zilver en een keer brons, drie in totaal. De schaatsers zullen alles uit de kast moeten halen om daar meer van te maken. Met deze score staat Nederland op de twaalfde plaats. Veel hoger zal het ook niet worden tijdens deze Olympische Spelen. De Verenigde Staten doen het wel goed. Zij staan met 18 medailles, waarvan zes gouden plakken, stevig boven aan. Duitsland volgt met elf (vier gouden) en Noorwegen staat op de derde plek met acht medailles (drie goud). Gastland Canada stelt nog wat teleur met een vierde plek (zeven medailles, waarvan drie goud). Gelukkig duren deze fantastische Spelen nog een tijdje!

Afbeelding: Flickr, thelastminute

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021