Excite

Zoekende mensen leveren Google goede omzet

Zoeken levert geld op. Althans, als je Google heet en mensen voeren zoekacties via jou uit. 382 miljoen dollar werd er verdiend in het laatste kwartaal van 2008. Dat klinkt als een flinke bak met geld, maar het is vooralsnog 68 procent minder dan er in de laatste drie maanden van 2007 werd verdiend. Toch is Google niet ontevreden. Het bedrijf doet het beter dan de analisten hadden voorspeld.

Aandelenprogramma’s en andere kosten

Google verdiende in de laatste drie maanden van 2008 1,21 dollar per aandeel. Dat had ook 5,10 dollar kunnen zijn, ware het niet dat de zoekgigant uit de Verenigde Staten veel geld afdraagt aan aandelenprogramma’s voor haar werknemers. Google zorgt namelijk goed voor haar schaapjes. Ook de kosten van investeringen drukten de prijs, aangezien Google een zeer innovatief bedrijf is en veel investeert. Desondanks is de fictieve 5,10 per aandeel nog altijd hoger dan de 4,95 die voorspeld is. Google doet blijkbaar toch iets goed.

Jaaromzet ook boven verwachting

Ook de jaaromzet is boven verwachting. Google verdiende 5,7 miljard dollar aan zoekende mensen in 2008. Dat is een stijging van 18 procent ten opzichte van 2007. Klinkt goed, maar is nog altijd minder dan de 30 procent die Google normaal aantikt. Na commissies aan reclamepartner rondde het zoekbedrijf de omzet af op 4,22 miljard dollar, zo’n honderd miljoen meer dan was voorspelt. Eric Schmidt, Ceo van Google, prees dan ook de sterkte van zijn bedrijf in economisch roerige tijden, maar gaf aan dat de moeilijke fase nog moest komen. Mocht het echt lastig worden, dan zoekt Google vast wel naar een innovatieve oplossing.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021