Excite

Zoon Osama bin Laden roept victorie voor zijn vader

Het tijdschrift Rolling Stone heeft onlangs het meest rock 'n roll-achtige interview van de afgelopen tien jaar afgenomen. De zoon van Osama bin Laden liet zich interviewen in een stripclub in de Syrische hoofdstad Damascus. Erg bruut. Hij ging in het interview in op de rol van zijn vader en die van de Verenigde Staten. Ook had hij zijn mening klaar over de aanpak van Obama. Omar bin Laden vindt dat Obama niet verstandig is, omdat hij meer militairen naar de Afghaanse woestijn stuurt. Hierdoor heeft zijn vader eigenlijk al gewonnen, verklaarde Omar.

Omar bin Laden denkt niet dat zijn vader nog snel zal overgaan tot grote aanvallen op de Verenigde Staten. Wel geeft hij aan dat, mocht Osama bin Laden omkomen door een militaire actie van de Verenigde Staten, er een hoop aanslagen zullen vallen. Zijn vader is nogal populair onder de fundamentalistische moslims. Overigens vindt Omar bin Laden dat zijn vader echt een Heilige Oorlog voert en zich houdt aan de regels van de Jihad. Er vallen alleen slachtoffers als dat om strikt religieuze redenen nodig is.

Omar bin Laden zelf is een metaalhandelaar, die in de Saoedische stad Jebbar woont. Hij werd in 2007 wereldberoemd door te trouwen met de twee keer zou oude Britse Jane Felix-Browne. Het tweetal ontmoette elkaar tijdens een vakantie in Egypte. Het echtpaar is inmiddels de toegang ontzegt tot Qatar, Egypte en Groot-Brittannië. Ondanks zijn enigszins lastige familiebanden hoopt Omar bin Laden ooit te werken voor de Verenigde Naties. En dat voor iemand die opgroeide in de trainingskampen van zijn vader, waar hij zag hoe militanten chemische wapens testten op puppy's. Kun je desondanks toch nog goed terechtkomen.

Afbeelding: Flickr, badjonni

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021