Excite

Zorgen over gezondheid Lubbers

In Den Haag maakt men zich ernstige zorgen over de gezondheid van Ruud Lubbers. Alleen de mensen om hem heen waren op de hoogte van het feit dat hij op eerste paasdag een ernstig hartinfarct heeft gehad en met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle moest.

Lubbers was op het moment dat hij een infarct kreeg op bezoek in Zwolle en werd tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis gedotterd. In overleg heeft men besloten de situatie van de nieuw aangestelde informateur geheim te houden, maar zijn echtgenote Ria maakt zich zorgen over de gezondheid van haar man en heeft die zorgen met enkele vrienden gedeeld.

Volgens Lubbers zelf is hij fit genoeg om zijn functie als informateur te vervullen. Bovendien geeft hij aan dat Tjeenk Willink, die eerst was aangesteld als informateur, op de hoogte was van zijn situatie. Toch zorgde zijn recentelijke optreden niet voor een geruststelling, maar juist voor nog meer zorgen. Tijdens een persconferentie over zijn aanstelling vertelde hij namelijk ook het één en ander over wat er tussen hem en de vorstin besproken was én gaf hij aan welke mening Beatrix was toegedaan. Dit is helemaal niet gebruikelijk en deze blunder van Lubbers verbaasde dan ook iedereen.

Aanstaande zaterdag zal blijken of Lubbers ook zijn taken als informateur kan volbrengen. Dan maken VVD, PVV en CDA namelijk bekend of het zin heeft de onderhandelingen voor een rechts kabinet te starten. De deadline werd opgelegd door Lubbers, die zich verder niet heeft bemoeid met de voorgesprekken.

Afbeelding: Flickr account Ingy The Wingy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020