Excite

Zuid-Koreaan gekruisigd

Hoewel het jaar nog een kleine zeven maanden duurt, kan de award voor de meest bizarre moord nu al naar Zuid-Korea toe. Daar werd deze week namelijk een gekruisigde man gevonden, inclusief doornenkroon.

De man werd zo’n 200 kilometer van de hoofdstad Seoul gevonden. Hij droeg slechts zijn ondergoed en op zijn hoofd was een doornenkroon geplaatst. Zijn handen en voeten waren met spijkers aan een houten kruis genageld en de 58-jarige man had een wond in zijn zij. Om het geheel nog enger te maken stond aan weerszijden van de man nog een tweetal kleinere kruizen.

Volgens Chung Ji-chun, chef van de afdeling Geweldsdelicten van de Gyeongbuk Provincial Police Agency, werden nabij het stoffelijk overschot ook nog diverse gereedschappen gevonden. Ook vond de politie in een nabij opgezette tent stukken hout en een handleiding hoe een kruis te bouwen.

De Zuid-Koreaanse politie breekt zich op dit moment het hoofd over de zaak. Ze zijn er nog niet over uit of het om een moord of een zelfmoord gaat. Hoe de man zich in het laatste geval aan zijn eigen bouwwerk heeft weten te nagelen is dan natuurlijk een groot mysterie.

De plaats delict lijkt een kopie te zijn van hoe Jezus Christus vaak wordt afgebeeld, inclusief kruisiging, doornenkroon en wond in de zij. Of die wond bij de Zuid-Koreaan ook is toegebracht door een authentieke Romein is zeer de vraag.

Afbeelding: Flickr, gebruiker pablodda

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020