Excite

Zwangere man bevalt van jongetje

Thomas Beatie werd vorig jaar bekend als de "zwangere man" en is gisterenavond bevallen van zijn tweede kind. Zijn vrouw, Nancy, geeft het kind borstvoeding. Het nieuwe broertje van Susan heeft nog geen naam maar maakt het goed.

De zwangere man werd 35 jaar geleden als vrouw op de wereld gezet. Hij heette toen nog Tracy. Een paar jaar geleden besloot hij van geslacht te veranderen. Zijn borsten werden verwijderd en hij begon hormonen te slikken. Voor de wet is hij een man. Wel besloot hij zijn vrouwelijke geslachtsorganen te behouden om in de toekomst zwanger te kunnen worden. Vorig jaar werd Susan geboren, waarop hij meteen in een interview te kennen gaf dat hij de familie nog wilde uitbreiden. Dat is gelukt, het jongetje is op natuurlijke wijze geboren en maakt het erg goed.

Toen vorig jaar een foto in de media verscheen van een hoogzwangere Thomas Beatie met baard, begon de transseksueel erg veel negatieve kritiek te krijgen. Doodsbedreigingen krijgt hij nog steeds meerdere malen per week. Dat houdt de familie niet tegen. "We zijn een man, een vrouw en een kind", bevestigde Thomas Beatie in een interview met ABC,het is ironisch dat we zo verschillend zijn maar we blijven gewoon een familie, zoals er zoveel andere zijn."

Bekijk de foto's

Enquête: Moet dit kunnen?

Afbeelding: Times Online

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021