Excite

Zwarte Cross 2010 kent dode en veel verbanningen

Afgelopen weekend werd het Zwarte Cross festival weer georganiseerd. Zoals we eerder berichtten, kende de organisatie de nodige pech in de voorbereidingen. Begin deze week raakten vier medewerkers gewond tijdens het noodweer.

Het festival werd uiteindelijk toch een succes. Twitter stond vol van de positieve berichten over het driedaagse festijn. De populariteit bleek ook uit de verkoop van de kaartjes. De politie moest zondag met matrixborden aangeven dat er geen kaarten meer beschikbaar waren.

Toch kende de editie van dit jaar meer pech dan voorgaande jaren. Zo kwam er een medewerker van een kermisattractie om het leven. Tijdens een proefrit van zijn attractie raakte de man bekneld. Aan zijn verwondingen is hij overleden.

Ook moest de politie een aantal keer optreden. Tussen zaterdag en zondagochtend zijn zeven mensen opgepakt wegens baldadigheid of mishandeling. Zes van hen kregen een verbanning van drie jaar van het festival.

Nu kunnen we als media erg inspringen op de negativiteit rond het festival. Hoeft niet. Als een storm een paar dagen van te voren korte metten maakt met het terrein en het feest alsnog door kan gaan, is er sprake van een goede organisatie. En als slechts zes van de 148.000 bezoekers moesten worden opgepakt vanwege wangedrag, is er gewoon sprake van een topfeest. Het legendarische Zwarte Cross festival zal ook door deze editie alleen maar groeien in populariteit!

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021