Excite

Zwarte Cross gaat gewoon door ondanks storm, politie op haar hoede

Ondanks het heftige noodweer van de afgelopen dagen gaat de Zwarte Cross dit weekend gewoon door. Lichtenvoorde is helemaal klaar om de ongeveer 130.000 bezoekers te ontvangen. Uiteraard is er weer gedacht aan allerlei vormen van vermaak.

Vorige week kreeg de organisatie nog te maken met een onverwachte tegenvaller; toen raakte tenten beschadigd en vier medewerkers gewond. Inmiddels gaat het met de medewerkers weer bezig en zijn de voorzieningen, met uitzondering van de megatent, weer hersteld of vervangen. Dat betekent dat de cross gewoon door kan gaan en dat de mensen de aankomende drie dagen volop kunnen genieten van stunts, theater, muziek en natuurlijk bizarre motorcrosses.

Er werden al 15.000 tickets verkocht voor de camping. De gasten die alle dagen blijven, waren gisteren al onderweg naar Lichtenvoorde. Een aantal van hen komt vandaag nog naar het terrein.

Na het festival moet de organisatie eens goed kijken naar de schade van de storm, die naar verwachting wel eens uit zou kunnen komen op ruim een miljoen euro.

De start van de cross betekent ook weer extra werk voor de politie; het hele weekend worden er rond het terrein alcoholcontroles gehouden. De ervaring heeft hen namelijk geleerd dat veel mensen tot ’s avonds laat feesten en ’s morgens gewoon in de auto stappen, terwijl alle alcohol in het lichaam dan nog lang niet afgebroken is. De extra controles moeten er voor zorgen dat feestgangers wat beter opletten.

Afbeelding: Flickr account Martin Pettitt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021