Excite

Zweedse supermarkt haalt sexy kinderbeha uit schappen

Protesterende Zweedse moeders zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Daar is de Zweedse supermarktketen Ica inmiddels ook achter gekomen. De supermarkt uit Zweden dacht leuk een sexy kinderbehaatje op de markt te brengen. Dat feest ging niet door. Zweedse moeders spraken schande en de supermarktketen is inmiddels dusdanig onder de indruk dat de kinderbeha uit de schappen is gehaald.

"Het was een topje!"

Jenny Nystedt vond het een schande! "Ik stond perplex, het is echt verwerpelijk om al van kinderen lustobjecten te maken", aldus de boze Zweedse moeder uit Alingsås. De supermarktketen dacht een gat in de markt te hebben gevonden, maar blijkbaar is de verontwaardiging over kinderbehaatjes groter dan de vraag. "We verkopen geen beha's voor kinderen, het was een topje. Er is dan ook heel wat verwarring ontstaan rond het item", probeert Roger Halvarsson zich te verdedigen. Zelf kon hij niet aangeven wat precies het verschil was tussen een beha en een topje.

Zweden nooit blij met sexy kinderkleding

De Zweedse supermarktketen kan dus de verwachte opbrengst over kinderlingerie uit de boeken schrappen. Het is overigens niet de eerste keer dat er in Zweden opheft wordt gemaakt over kinderkleding. Vorig jaar kon de keten Ellos rekenen op de woede van de Zweedse moeders toen zij een uitermate pikante bikini lanceerde voor kinderen. Luiers in de vorm van strings, LEGO zweepjes en de latex jongenspakjes zijn inmiddels van de ontwerptafel af gehaald.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020